Door Koen Schmitz

Toen ik rond half acht bij de Moskee aan kwam was het stoepkrijt en de haag vol bloemen goed te zien. De bloemen gaven een mooi geurig tegenwicht aan de verwachte geur van gebakken speklappen.

Er waren enkele honderden mensen op de been, de meeste met een relatie met de moskee zo leek het. De sfeer was goed en gemoedelijk, enkele buurtbewoners smeedden plannen om de BBQ met een tuinslang vroegtijdig te beëindigen.

Naarmate het verwachtte aankomsttijdstip van de Pegidabus naderde werd de sfeer wat gespannener met het bericht dat de demonstranten toch niet kwamen, kwam de ontlading en barstte het gejuich los. Het zou nog lang gezellig zijn in de Gruttostraat.

Lees ook: de liveblog van RTV Rijnmond of lees dit artikel uit het Nederlands Dagblad:

Pegida keert op het laatste moment om (pdf)

 

Categorieën: RotterdamTerugblik