Gisteren was het dinsdag: de tweede dag in de week van de Pegida-demonstraties. Ook in Arnhem kreeg Pegida geen toestemming te gaan demonstreren bij de door hen gekozen moskee, de AyaSofya. En met de hen aangeboden plek op het stadhuisplein namen zij zelf dan weer geen genoegen. Maar omdat Pegida aangaf het er niet bij te laten zitten en zich te gaan beraden op een bliksemactie, waren wij natuurlijk ter plekke.

Met dat verschil dat het gisteravond iets zonniger was, verloopt de avond identiek aan de avond ervoor in Utrecht: rustig en vredig. Niet alleen zijn er voor de moskee geen demonstranten te vinden, er is -op enkele passanten na- helemaal niemand te vinden. Pro forma lopen we nog naar het stadhuisplein, maar de sterke gebraden-vleesgeur die we daar ruiken blijkt gewoon uit een restaurantje te komen. Wederom hoeven we geen onvriendelijkheid te compenseren. Het gaat goed zo šŸ™‚

Mocht je je geld gezet hebben op de opkomst in Arnhem, dan mag je natuurlijk alsnog wat overmaken. Zodat we -net als we in Utrecht doen- een mooie sponsorcheque kunnen overhandigen aan de AyaSofya moskee. Stort dan onder vermelding van Ramadansponsortour ARNHEM een bedragje op NL 63 INGB 0006 6864 54, ten name van Popupkerk (aftrekbaar door de ANBI status).

Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist het sponsorconcept zo leuk vindt. Terecht natuurlijk. Hoe groter de demonstratie, hoe meer geld voor de moskee. In het vorig nieuwsbericht berichtten we al over de verwachte grote opkomst morgen, bij de demonstratie voor de Laleli-moskee in Rotterdam. Pegida lijkt al zijn zinnen op Rotterdam gezet te hebben (het is de enige stad waar een vergunning is verleend) en andere steden te laten voor wat het is. We wachten nog even af wat er vanavond in Gouda en vrijdag in Den Haag gebeurt.

Sponsor je alsnog graag de demonstratie in Rotterdam? Ga dan hier naartoe voor een vrolijke draai!

Categorieƫn: ArnhemTerugblik