Gisteren was het maandag. Dat wil zoveel zeggen als ‘dat had de eerste dag van de Pegida-demonstraties moeten worden, bestaande uit barbecues met vooral heel veel varkensvlees’.

Niets was minder waar. Nadat ook de rechter in een spoedzitting gistermiddag de demonstratie van Pegida verbood, trokken wij ’s avonds met het turflijstje in de aanslag op de fiets door Utrecht, op zoek naar eventuele onaardige bliksemacties.

Zowel bij de Ulu moskee als bij de Sayidina Ibrahim moskee: rust en vrede alom. Bij eerstgenoemde een groepje medestanders die liefde en verbinding propagandeerde door het uitdelen van Halal-snoepjes, bij laatstgenoemde voetballende jongetjes en een handjevol leden van de moskee die het onverwachte stonden te verwachten. Just to be sure. Pegida nergens te bekennen.

Zo ziet u maar: de eerste dag van de aangekondigde demonstraties eindigt lieflijk. We zien natuurlijk niets liever. Met die kanttekening dat juist Utrecht zoveel had kunnen opbrengen voor de bewuste moskeeën. Ben je ook blij dat het op deze manier is afgelopen, maar vind je het toch jammer dat je je opzijgelegde donatie nu niet kwijt kunt? Maak dan alsnog je bijdrage over! Met name de Ulu-moskee heeft het niet makkelijk gehad de afgelopen tijd én ze hebben beloofd het bedrag te gebruiken voor een buurtmaaltijd die ze organiseren.

Bijdragen onder vermelding van Ramadansponsortour UTRECHT kunt u doneren aan NL 63 INGB 0006 6864 54, ten name van Popupkerk (bovendien gemakkelijk aftrekbaar door de ANBI status). Wij zullen het bedrag in de vorm van een mooie sponsorcheque overhandigen aan de moskee.

Categorieën: TerugblikUtrecht